Södertuna Slott

Södertuna Slott
En av Sveriges absolut vackraste mötesplatser
sodertuna600

Dufweholms herrgård

Dufweholms Herrgård
En anrik herrgård med ett romantiskt lugn
dufveholm600

Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus
Sveriges äldsta värdshus i småstadsidyllen Mariefred
gripsholm600

FAMILJEN ÅSTRÖM 

Svenska Kulturpärlor ägs och drivs av familjen Åström. En familj som i sedan mitten av 80-talet arbetat för turismen och gästfriheten i Sörmland. Idag är Fredrik Åström VD för Svenska Kulturpärlor – ett företag med fyra anläggningar; Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Pelles Lusthus i Nyköping och Södertuna Slott utanför Gnesta. 

Fredriks far och mor, Göran och Emmy Åström, köpte i mitten av 80-talet pensionatet Plevnagården i Malmköping. Ett till en början bedagat gästgiveri som återfick sin forna glans bland annat genom att man genomförde den för tiden största husflytt som skett. Göran lät nämligen flytta dit Greta Garbos gröna sommarhus vilket både gav extra rum till Plevnagården men även satte igång det hussamlande som än idag präglar familjen.

Idag driver Johanna Battaroff och Fredrik Åström Svenska Kulturpärlor. De brinner för historiska ting och platser och Fredrik har sedan han var barn haft ett stort intresse för historiska samlingar. Intresset återspeglar sig på anläggningarna, där du möts av historisk charm och vackra saker. Bland annat kan du besöka flera av Fredriks samlingar och museum.

familjenåström